Френските власти смятат, че до 600 000 души ще участват в

...
Френските власти смятат, че до 600 000 души ще участват в
Коментари Харесай

Франция се готви за нови протести

Френските управляващи считат, че до 600 000 души ще вземат участие в протестите срещу пенсионните промени в четвъртък, оповестяват френските медии.

По-конкретно, те считат, че по улиците на Париж могат да излязат до 70 000 души.

Отбелязва се, че се чака повече от 11 000 служители на реда и жандармеристи да обезпечат реда по време на демонстрациите. За тази цел във френската столица ще бъдат ситуирани към 4200 служители на реда.

Освен в Париж, всеобщи митинги може да има и в Тулуза, Монпелие, Брест, Нант, Марсилия и Рен.

Френските управляващи предизвестяват, че в митингите може да вземат участие радикализирани жители, в това число членове на " жълтите жилетки ".

В четвъртък във Франция ще се организира 12-ият общонационален митинг против пенсионните промени. Според синдикатите в предходната всеобща акция на 6 април са взели участие към 2 млн. души. По данни на френското министерство на вътрешните работи по улиците на френските градове са излезли към 570 000 души.

На 16 март френското държавно управление реши да организира пенсионна промяна, предвиждаща увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години, заобикаляйки гласуването в Националното заседание, като употребява конституционния член 49.3. на 20 март опозиционните фракции в долната камара на Народното събрание внесоха два вота на съмнение към държавното управление. И двата пъти те не съумяха да съберат нужния брой гласове.

Така промяната беше призната. Това беше последвано от всеобщи митинги на французите, нормално съпроводени от вълнения, които бяха проведени от радикали и хулигани, включили се към демонстрациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР